Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε το βούτυρο να γίνει χλιαρό για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το 1 αυγό ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να χαθεί στο σοκολατένιο μείγμα.
- Ένα-ένα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο υγρό μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και τη σόδα στα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε ελάχιστα να ενωθεί το αλεύρι βρώμης με το σοκολατένιο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα ή μικρό τετράγωνο ταψί 24×24.
- Αδειάζουμε το μείγμα brownies.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για 30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
- Τα brownies μόλις βγουν από το φούρνο θα έχουν υγρασία στην καρδιά τους.
- Πρέπει να μείνουν 30΄ να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
- Ξεφορμάρουμε τα brownies και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.