Πεντανόστιμο burger ψαριού με σάλτσα άνηθου, μαγιονέζα και πίκλες.

Πεντανόστιμο burger ψαριού με σάλτσα άνηθου, μαγιονέζα και πίκλες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
25

Για το burger ψαριού

  • 2 ψωμάκια για burger
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 αγγουράκια πίκλες και λίγη άλμη από το βάζο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2-3 σταγόνες Tabasco
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Λίγα φύλλα σαλάτας iceberg
  • 2 σνίτσελ μπακαλιάρου
  • Για το σερβίρισμα
  • Τέταρτα λεμονιού
  • Τσιπς πατάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι πίκλα κομμένο σε φέτες και την άλμη από τις πίκλες.

    Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη έτσι ώστε να μαριναριστούν τα κρεμμύδια.

    Για την σάλτσα άνηθου

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το tabasco, το λεμόνι, τον άνηθο και λίγο αλάτι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Για το burger ψαριού

    Κόβουμε το iceberg.

    Χωρίζουμε τα ψωμάκια στη μέση.

    Αλείφουμε εσωτερικά το ψωμί με την μαγιονέζα.

    Βάλτε αν θέλετε μαγιονέζα χωρίς αυγό ή μαγιονέζα με αβοκάντο.

    Βάζουμε το iceberg ψιλοκομμένο, ακουμπάμε από επάνω το τηγανισμένο ψάρι και από πάνω τα κρεμμύδια και τις πίκλες.

    Σκεπάζουμε το burger με το άλλο ψωμί.

    Ομοίως ετοιμάζουμε και το άλλο.

    Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας και τέταρτα λεμονιού.

    Το burger ψαριού ταιριάζει πολύ και με τη σως ταρτάρ.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται