Για το μπακλαβά με πραλίνα
Αρχικά, αφήνουμε πρώτα το φύλλο να ξεπαγώσει. Όση ώρα δουλεύουμε με πρώτο φύλλο, καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα με ελαφρά νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραίνονται.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί στο μέγεθος των φύλλων. Αλλιώς τα κόβουμε αν εξέχουν περιμετρικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC.
Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια.
Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί και το ραντίζουμε με λίγο βούτυρο.
Στρώνουμε δεύτερο φύλλο, το ραντίζουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κακάο και λίγο φουντούκι.
Στρώνουμε άλλα δυο φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα.
Αφού στρώσουμε τα 4 φύλλα βάζουμε μια λεπτή στρώση την μισή πραλίνα και φέτες μπανάνας.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πραλίνα με τη συνταγή που σας έχω.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. 4 βουτυρωμένα φύλλα, ανάμεσα στα 2 πασπαλίζουμε ζάχαρη, κακάο, φουντούκι και στην επιφάνεια του 4ου φύλλου βάζουμε την υπόλοιπη πραλίνα και φέτες μπανάνα.
Τον κλείνουμε με τα υπόλοιπα 4 βουτυρωμένα φύλλα, ανάμεσα στα δυο κάνουμε στρώση ζάχαρη, κακάο, φουντούκι και καλύπτουμε με τα δυο τελευταία.
Τον βάζουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να παγώσει το βούτυρο πάνω στο φύλλο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια φέτα μπανάνα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ψήνουμε στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω κάτω.
Ραντίζουμε γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια και λίγη λιωμένη σοκολάτα.