Βαθμολογήστε
    • Για το σιρόπι
    • 600 γραμ. ζάχαρη
    • 500 γραμ. νερό
    • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
    Διαφήμιση

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Σιρόπι για μπακλαβά

      Σιρόπι για μπακλαβά

      Είναι πολύ σημαντικό στο σιρόπι για μπακλαβά να φτιαξεις το σιρόπι σου την τελευταία στιγμή.

      Η κατάλληλη δοσολογια στο σιρόπι για μπακλαβα εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα των φύλλων που θα βάλουμε στο γλυκό.

      Σε ένα ρηχό ταψί  40×27×5 εκ με 40 περίπου φύλλα κρούστας η δοσολογία στο σιρόπι του μπακλαβά είναι 600 γραµ ζάχαρη και 500 γραµ νερό.
      Λιγες σταγονες χυμός λεμονιού είναι απαραίτητες για να μην κρυσταλλώσει το σιρόπι για μπακλαβά.
      Αφού βάλουμε το γλυκό στο φούρνο και πλησιάζει προς το τέλος του ψησίματος τότε είναι στιγμή να φτιάξουμε το σιρόπι για μπακλαβά.
      Η σωστή δοσολογία στο σιρόπι για μπακλαβά που θα σιροπιάσεις την κατάλληλη στιγμή όσο το γλυκό είναι ζεστό ακόμα είναι η μισή επιτυχία της συνταγής.
      Γι αυτό να σιροπιάσεις το γλυκό όταν είναι καυτό και να περιχύσεις με το ζεστό σιρόπι για μπακλαβά αμέσως.
      • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη
      • Μολις έρθει σε σημείο βρασμού το σιροπι για μπακλαβα δεν ανακατεύουμε ξανά.
      • Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά.
      • Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
      • Περιχύνουμε λίγο λίγο το γλυκό με το καυτό σιρόπι για μπακλαβά.
      • Μην σας τρομάζει που θα αφρίσει το σιρόπι, καθώς πέφτει καυτό πάνω στο καυτό γλυκό.
      • Τα καλοψημένα καυτά φύλλα ρουφάνε αμέσως το υγρό ζεστό σιροπι για μπακλαβα.
      • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να τραβήξει σωστά όλο το σιρόπι. Γι’ αυτό η δοσολογία στο σιρόπι για μπακλαβά παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είναι η σωστή δοσολογία πάντα σε σχέση με τα φύλλα και το μέγεθος του γλυκού.
      Επιπλέον μυστικό για το σιρόπι του μπακλαβά
      Αν συνεχίσουμε το ανακάτεμα μετά το βρασμό θα κρυσταλλώσει το σιρόπι.
      Τώρα που μάθατε όλα μου τα μυστικά για την τέλεια δοσολογία στο σιρόπι του μπακλαβά, φτιάξτε τον!
      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται