Σιρόπι για μπακλαβά
Σιρόπι για μπακλαβά
Η κατάλληλη δοσολογια στο σιρόπι για μπακλαβα εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα των φύλλων που θα βάλουμε στο γλυκό.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη
- Μολις έρθει σε σημείο βρασμού το σιροπι για μπακλαβα δεν ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε λίγο λίγο το γλυκό με το καυτό σιρόπι για μπακλαβά.
- Μην σας τρομάζει που θα αφρίσει το σιρόπι, καθώς πέφτει καυτό πάνω στο καυτό γλυκό.
- Τα καλοψημένα καυτά φύλλα ρουφάνε αμέσως το υγρό ζεστό σιροπι για μπακλαβα.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να τραβήξει σωστά όλο το σιρόπι. Γι’ αυτό η δοσολογία στο σιρόπι για μπακλαβά παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είναι η σωστή δοσολογία πάντα σε σχέση με τα φύλλα και το μέγεθος του γλυκού.