• προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζαχαρη
  • 500 γρ. νερο
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η κατάλληλη δοσολογία στο σιρόπι,  εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα των φύλλων που θα βάλουμε στο γλυκό.

    Σε ένα ρηχό ταψί  40×27×5 εκ. με 40 περίπου φύλλα κρούστας η δοσολογία είναι 600 γραµ. ζάχαρη και 500 γραµ. νερό.

    Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού είναι απαραίτητες για να μην κρυσταλλώσει.

    Αφού βάλουμε το γλυκό στο φούρνο και πλησιάζει προς το τέλος του ψησίματος τότε είναι στιγμή να το φτιάξουμε.

    Η σωστή δοσολογία που θα σιροπιάσεις την κατάλληλη στιγμή όσο το γλυκό είναι ζεστό ακόμα είναι η μισή επιτυχία της συνταγής.

    Γι’ αυτό να σιροπιάσεις το γλυκό όταν είναι καυτό και να περιχύσεις με το ζεστό σιρόπι αμέσως.

    Πώς το φτιάχνεις;

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη

    Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού  δεν ανακατεύουμε ξανά.

    Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.

    Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

    Περιχύνουμε λίγο λίγο το γλυκό.

    Μην σας τρομάζει που θα αφρίσει καθώς πέφτει καυτό πάνω στο καυτό γλυκό.

    Τα καλοψημένα καυτά φύλλα ρουφάνε αμέσως το υγρό ζεστό.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να τραβήξει όλη την υγρασία.

    Γι’ αυτό η δοσολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είναι η σωστή δοσολογία πάντα σε σχέση με τα φύλλα και το μέγεθος του γλυκού.

    Επιπλέον μυστικά

    Αν συνεχίσουμε το ανακάτεμα μετά το βρασμό θα κρυσταλλώσει.

    Προσθέστε 2-3  κουταλιές της  μελί στο σιρόπι κι απογειώστε την γεύση του.

    Τώρα που μάθατε όλα μου τα μυστικά για την τέλεια δοσολογία, φτιάξτε τον!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται