Εκτέλεση
Το μιγμα
Πρώτα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια σε μπολ.
Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά μπαχαρικά.
Ζεσταίνουμε το μέλι σε μία μικρή κατσαρόλα να γίνει ρευστό και προσθέτουμε το ροδόνερο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ρίχνουμε το υγρό μέλι στα φιστίκια.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Το μίγμα γίνεται σαν ζύμη.
Τα φυλλα
Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο.
Το κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες.
Βουτυρώνουμε με πινέλο κατά μήκος μία λωρίδα φύλλου.
Ακουμπάμε με κουταλάκι, κατά μήκος λίγη γέμιση και αρχίζουμε και ρολάρουμε σε λεπτό.
Πατάμε λίγο την ένωση, να κολλήσει.
Στο ταψι
Τα ακουμπάμε σε ταψι το ένα κοντά στο άλλο με την ένωση να ακουμπάει.
Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα βουτυρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψησιμο και χρονος
Τα ψήνουμε στους 200οC για 20 λεπτά, να ροδίσουν.
Για το σιρόπι
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ροδόνερο.
Σιροπιασμα
Αφού ψηθούν όλα τα γιαννιώτικα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί, να είναι κοντά κοντά το ένα με το άλλο και να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους.
Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε οπως ειναι καυτο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να πιούν καλά τα υγρα τους. Τοτε είναι έτοιμα.