Μηλόπιτα χωρίς αυγά

Αναζητάτε μια γρήγορη και διαφορετική μηλόπιτα, χωρίς αυγά και χωρίς μίξερ; Αυτή η συνταγή συνδυάζει καρύδια, κάστανο, σταφίδες και κανέλα, για ένα αρωματικό γλυκό που ξεχωρίζει.

Εύκολη
0:45

14 μερίδες

15 λεπτά

30 λεπτά

μηλοπιτα χωρισ αυγα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το μισό βούτυρο (κρατάμε το υπόλοιπο για το τέλος) και ροδίζουμε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια ή λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε δύο φύλλα.
  5. Πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε περίπου 2 κουταλιές για το τελείωμα).
  6. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, αφήνοντας περιθώριο 2-3 εκατοστά γύρω-γύρω.
  7. Αλείφουμε με λίγο νερό το περιμετρικό κενό για να κολλήσουν τα φύλλα.
  8. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Τσιμπάμε καλά τις άκρες για να σφραγίσουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις ενώσεις προς τα κάτω.
  9. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι.
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο από το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα ψίχουλα και λίγη ζάχαρη.
  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180–200°C, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Απόρρητο