Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το μισό βούτυρο (κρατάμε το υπόλοιπο για το τέλος) και ροδίζουμε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια ή λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε δύο φύλλα.
- Πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε περίπου 2 κουταλιές για το τελείωμα).
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, αφήνοντας περιθώριο 2-3 εκατοστά γύρω-γύρω.
- Αλείφουμε με λίγο νερό το περιμετρικό κενό για να κολλήσουν τα φύλλα.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Τσιμπάμε καλά τις άκρες για να σφραγίσουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις ενώσεις προς τα κάτω.
- Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο από το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα ψίχουλα και λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180–200°C, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.