Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΩµΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΩµΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΨΩµΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα ψωμάκια κανέλας. (Αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαζευτούν σε μία μπάλα.
- Η ζύμη για τα ψωμάκια κανέλας θα είναι λίγο υγρή.
- Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας.
- Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια.
- Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία – μιάμιση ώρα.
- Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, να γίνουν πάστα.
- Αφού ανέβει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο και με πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα.
- Αλείφουμε την επιφάνειά της με την πάστα-γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.
- Την τυλίγουμε σε ρολό.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες.
- Αραδιάζουμε τα στρογγυλά ψωμάκια κανέλας (12 ή 14 βγαίνουν), αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξαναφουσκώσουν.
- Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε γύρω γύρω και από πάνω με αυγό και γάλα ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά.
- Όταν είναι ζεστά, είναι συγκλονιστικά!
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
- Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Και μετά από τα συγκλονιστικά ψωμάκια κανέλας, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φοβερή συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ