Όταν η πλούσια γεύση του σολομού, παντρεύεται αρμονικά με τα μοναδικά αρώματα του βούτυρου και των μυρωδικών, το γευστικό αποτέλεσμα είναι...

Όταν η πλούσια γεύση του σολομού, παντρεύεται αρμονικά με τα μοναδικά αρώματα του βούτυρου και των μυρωδικών, το γευστικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
113

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 50 γρ. βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τον σολομό

  • 4 φιλέτα σολωμός ή 4 φέτες σολομός φρέσκος
  • 2 φέτ. λεμόνι κομμένες στη μέση
  • Λίγα κλων. άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 540 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 20% Υδατ/κες
  • 40% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για το φρέσκο σολομό

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με την λάμα του μαχαιριού, και αδειάζουμε το μείγμα σε 1 κομμάτι μεμβράνη.

Το τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες (θα γίνει σαν μικρό λουκάνικο το σχήμα).

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε.

Απλώνουμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μέγεθος (Α4), ακουμπάμε επάνω από 1 κομμάτι φέτα ψαριού.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.

Κόβουμε σε φέτες το αρωματικό βούτυρο.

Ακουμπάμε από 1 φέτα βούτυρο στο ψάρι, μισό κομμάτι φέτα λεμόνι και ένα κλωνάρι άνηθο.

Αλείφουμε την λαδόκολλα περιμετρικά με ασπράδι αυγού.

Διπλώνουμε από πάνω σε πακέτο και κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα.

Τα βάζουμε σε λαμαρίνα.

Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.

Απολαύστε μοναδικά το σολωμό στο φούρνο, παρέα με έναν πουρέ σαν τον παρακάτω.

Εσύ ποια άλλη βουτυράτη συνταγή θα ήθελες να δοκιμάσεις;

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Το πολύτιμο αυτό ψάρι αποτελεί ιδανική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη προστασία του οργανισμού έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Επίσης ρυθμίζουν τη χοληστερόλη μειώνοντας τα επίπεδα της LDL («κακής») χοληστερόλης. Παράλληλα μας δίνει σημαντικές ποσότητες βιταμινών (Β6,Β12,D), μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Επομένως δικαίως θεωρείται ένα τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία. Άνηθος, πιπέρι, λεμόνι, αυξάνουν την αντιοξειδωτική του αξία.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται