Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ
- Κρατάμε 2 φλ. γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο μαζί με τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά κι αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα που κρατήσαμε κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά 2 φλ. ζεστό γάλα στο μίγμα αυγών ανακατεύοντας.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάντα ανακατεύοντας
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει για περίπου 10’.
- Το καλό ανακάτεμα θα δώσει λείο και βελούδινο αποτέλεσμα.
- Μόλις δέσει και πήξει ελαφρά αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστά, στρώνουμε το ένα φύλλο φροντίζοντας να εξέχει από το ταψί.
- Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και λίγη κανέλα.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο και τρίτο, ραντίζοντας τα με λάδι ενδιάμεσα.
- Βάζουμε μέσα την κρέμα.
- Γυρίζουμε τις άκρες και τις στρίβουμε ελαφρά.
- Περιχύνουμε με λίγο λάδι τον κόθρο και την επιφάνεια
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
ΨΗΣΙΜΟ
- Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις.
- Ψήνουμε για περίπου 50’ μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
- Για πολύ τραγανό αποτέλεσμα ψήνουμε για 10’ επιπλέον, μόνο στην κάτω αντίσταση να γίνει κριτσανιστή.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.