Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας 30-40 λεπτά εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύουμε καλά το μαλακό βούτυρο με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανασηκώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας και με το χέρι τη ξεχωρίζουμε από το κρέας με υπομονή και προσοχή για να μη σκιστεί.
- Αλείφουμε το κρέας με αρκετό βούτυρο.
- Ξανακλείνουμε και σκεπάζουμε το φιλέτο με την πέτσα. Αλείφουμε ολόγυρα και από κάτω τα φιλέτα με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βάζουμε στο ταψί χοντρές φέτες πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε ή έχουμε στην κουζίνα μας.
- Ακουμπάμε από πάνω τα φιλέτα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε οριζόντια το κεφάλι σκόρδου με το ντύμα του και το βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 10 λεπτά, περιχύνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα φιλέτα με τα υγρά του ταψιού για να μη στεγνώσουν.
- Αν δούμε ότι παίρνει πολύ γρήγορα χρώμα η πέτσα, τη σκεπάζουμε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα
και να ψηθεί σωστά. - Όταν είναι έτοιμη η γαλοπούλα, τη βγάζουμε από το φούρνο, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ανακτήσει τους χυμούς της.
- Στραγγίζουμε όλα τα υγρά του ταψιού σε ένα μπολ. Αφαιρούμε το λίπος που έχει ανέβει στην επιφάνεια.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα το ψητό –λιωμένο πλέον– σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού. Φροντίζουμε κάθε μερίδα να έχει και αρωματική τραγανή πέτσα.
- Συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες φούρνου.









