Γαλοπούλα φιλέτο με πορτοκάλι και αρωματικό βούτυρο

Απολαυστική γαλοπούλα φιλέτο με πορτοκάλι και αρωματικό βούτυρο από φρέσκα μυρωδικά. Μια εύκολη, ζουμερή και γιορτινή συνταγή με στήθος γαλοπούλας.

Εύκολη
1:20

6

10 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

γαλοπουλα φιλετο με πορτοκαλι - στηθοσ γαλοπουλασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας 30-40 λεπτά εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ανακατεύουμε καλά το μαλακό βούτυρο με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανασηκώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας και με το χέρι τη ξεχωρίζουμε από το κρέας με υπομονή και προσοχή για να μη σκιστεί.
  4. Αλείφουμε το κρέας με αρκετό βούτυρο.
  5. Ξανακλείνουμε και σκεπάζουμε το φιλέτο με την πέτσα. Αλείφουμε ολόγυρα και από κάτω τα φιλέτα με το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Βάζουμε στο ταψί χοντρές φέτες πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε ή έχουμε στην κουζίνα μας.
  7. Ακουμπάμε από πάνω τα φιλέτα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  8. Κόβουμε οριζόντια το κεφάλι σκόρδου με το ντύμα του και το βάζουμε στο ταψί.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 10 λεπτά, περιχύνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα φιλέτα με τα υγρά του ταψιού για να μη στεγνώσουν.
  10. Αν δούμε ότι παίρνει πολύ γρήγορα χρώμα η πέτσα, τη σκεπάζουμε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα
    και να ψηθεί σωστά.
  11. Όταν είναι έτοιμη η γαλοπούλα, τη βγάζουμε από το φούρνο, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ανακτήσει τους χυμούς της.
  12. Στραγγίζουμε όλα τα υγρά του ταψιού σε ένα μπολ. Αφαιρούμε το λίπος που έχει ανέβει στην επιφάνεια.
  13. Προσθέτουμε στη σάλτσα το ψητό –λιωμένο πλέον– σκόρδο και ανακατεύουμε.
  14. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού. Φροντίζουμε κάθε μερίδα να έχει και αρωματική τραγανή πέτσα.
  15. Συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Απόρρητο