• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
57
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 φλ. ρύζι
  • 4 κ.σ. σόγια
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 12 γαρίδες
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ξεκινάμε καθαρίζοντας πρώτα το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι).

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό.

    Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι.

    Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

    Μετά το καταπληκτικό γαριδοπίλαφο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Το μυστικό για επιτυχία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται