Γιουβέτσι ψαριού

Όλη η μαγεία της θάλασσας σε ένα πιάτο. Απολαύστε το γιουβέτσι ψαριού χωρίς τύψεις!

Εύκολη
0:50

4

10 λεπτά

40 λεπτά

γιουβετσι ψαριου

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ, κρεμμύδι, καρότο πράσο και σέλερι.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά.
  3. Σοτάρουμε για 3’.
  4. Τα βάζουμε σε μικρό ταψί.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον καυτό ζωμό.
  6. Ακουμπάμε τα κομμάτια ψαριού στα υλικά και πιέζουμε να μπουν μέσα στα υγρά.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην κάτω σχάρα, για 15’.
  9. Ακουμπάμε τις γαρίδες στο γιουβέτσι.
  10. Πασπαλίζουμε με τα βότανα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ – 6’ επιπλέον.
  11. Τέλος στύβουμε το λεμόνι στο γιουβέτσι ψαριού και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5’.
  12. Το σερβίρουμε ζεστό όσο ακόμα είναι ζουμερό.
Απόρρητο