Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ, κρεμμύδι, καρότο πράσο και σέλερι.
- Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Σοτάρουμε για 3’.
- Τα βάζουμε σε μικρό ταψί.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον καυτό ζωμό.
- Ακουμπάμε τα κομμάτια ψαριού στα υλικά και πιέζουμε να μπουν μέσα στα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην κάτω σχάρα, για 15’.
- Ακουμπάμε τις γαρίδες στο γιουβέτσι.
- Πασπαλίζουμε με τα βότανα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ – 6’ επιπλέον.
- Τέλος στύβουμε το λεμόνι στο γιουβέτσι ψαριού και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5’.
- Το σερβίρουμε ζεστό όσο ακόμα είναι ζουμερό.