Γλυκό με τραγανή βάση και κρέμα λάιμ

10

10 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Το προσθέτουμε στα μπισκότα.
  5. Προσθέτουμε και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε.
  6. Στρώνουμε την μπισκοτένια βάση σε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
  7. Ψήνουμε για 10′ και αφήνουμε στον πάγκο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΑΙΜ

  1. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αβγού.
  2. Πάντα χτυπώντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το ξύσμα.
  3. Τέλος απαλά ανακατεύουμε το χυμό λάιμ στην κρέμα.
  4. Αδειάζουμε στην ψημένη βάση.
  5. Ψήνουμε για 15′. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.
  6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και για καλύτερο αποτέλεσμα το παγώνουμε για μερικές ώρες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα με τη ζάχαρη να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
  2. Προς το τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα.
  3. Γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό με ροζέτες χτυπημένης κρέμας, πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και ξύσμα λάιμ.
  4. Κόβουμε και σερβίρουμε.
  5. Δείτε ακόμα και την παρακάτω συνταγή για ακαταμάχητη lemon pie:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Lemon pie

Απόρρητο