Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
 - Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
 - Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
 - Το προσθέτουμε στα μπισκότα.
 - Προσθέτουμε και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε.
 - Στρώνουμε την μπισκοτένια βάση σε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
 - Ψήνουμε για 10′ και αφήνουμε στον πάγκο.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΑΙΜ
- Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αβγού.
 - Πάντα χτυπώντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το ξύσμα.
 - Τέλος απαλά ανακατεύουμε το χυμό λάιμ στην κρέμα.
 - Αδειάζουμε στην ψημένη βάση.
 - Ψήνουμε για 15′. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.
 - Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και για καλύτερο αποτέλεσμα το παγώνουμε για μερικές ώρες.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα με τη ζάχαρη να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
 - Προς το τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα.
 - Γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό με ροζέτες χτυπημένης κρέμας, πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και ξύσμα λάιμ.
 - Κόβουμε και σερβίρουμε.
 
Δείτε ακόμα και την παρακάτω συνταγή για ακαταμάχητη lemon pie:
            
                ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ            
            
    








