Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Το προσθέτουμε στα μπισκότα.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε την μπισκοτένια βάση σε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
- Ψήνουμε για 10′ και αφήνουμε στον πάγκο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΑΙΜ
- Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αβγού.
- Πάντα χτυπώντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το ξύσμα.
- Τέλος απαλά ανακατεύουμε το χυμό λάιμ στην κρέμα.
- Αδειάζουμε στην ψημένη βάση.
- Ψήνουμε για 15′. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και για καλύτερο αποτέλεσμα το παγώνουμε για μερικές ώρες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα με τη ζάχαρη να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα.
- Γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό με ροζέτες χτυπημένης κρέμας, πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και ξύσμα λάιμ.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.
Δείτε ακόμα και την παρακάτω συνταγή για ακαταμάχητη lemon pie:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ