Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
Εκτέλεση
- Διαλύουμε πρώτα τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη το μπολ.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια – δείγμα ότι είναι ενεργή.
- Κρατάμε 1 φλυτζάνι αλεύρι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολ.
- Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, τους κρόκους, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τη ζύμη, να ενωθεί. Εάν κολλάει πολύ την πασπαλίζουμε με λίγο από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει.
- Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 8΄-10΄, μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, την πασπαλίζουμε πάλι με λίγο αλεύρι.
- Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.
Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Ψήνουμε για 15΄ και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 15΄ μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.