Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το χοντρό σπασμένο πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό, ίσα να το καλύπτει.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το πλιγούρι να σταθεί για 10–15 λεπτά, να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με πιρούνι και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουνε την οξύτητα και το αλάτι.
- Σκεπάζουμε την καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να μαριναριστεί.
- Λίγο πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με ρώγες σταφυλιού και κεράσια.
- Τη σερβίρουμε δροσερή, σαν ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.