Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Aφήνουμε για 30 λεπτά την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ή τα δάχτυλά μας ανοίγουμε τη ζύμη σε πιο λεπτό φύλλο,
πάχους 3-4 χλστ., μεγαλώνοντας έτσι την επιφάνειά του. - Μεταφέρουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τινάζουμε με πινέλο το περιττό αλεύρι.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απλώνουμε στο μισό την πραλίνα, αφήνοντας ένα κενό περιμετρικά.
- Ακουμπάμε κατά τόπους από πάνω το τυρί κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με φουντούκια και ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη.
- Κλείνουμε το φύλλο, σκεπάζοντας τη σοκολατένια γέμιση με την υπόλοιπη ζύμη. Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας στο καλτσόνε το χαρακτηριστικό σχήμα μισοφέγγαρου.
- Με προσοχή για να μην τρυπήσουμε τη ζύμη, αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο καθαρό βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το καλτσόνε σοκολάτας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει ελαφρώς.
- Το βγάζουμε σε ξύλο κοπής και το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε το καλτσόνε αμέσως, όσο ακόμη είναι ζεστό και τρέχει από την καρδιά του υγρή σοκολάτα.