Καλτσόνε σοκολάτας

Καλτσόνε σοκολάτα με φουντούκι ένα λαχταριστό επιδόρπιο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Εύκολη
0:25

3-4

10 λεπτά

15 λεπτά

καλτσονε σοκολατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Πλάστης

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Aφήνουμε για 30 λεπτά την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει.
  2. Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ή τα δάχτυλά μας ανοίγουμε τη ζύμη σε πιο λεπτό φύλλο,
    πάχους 3-4 χλστ., μεγαλώνοντας έτσι την επιφάνειά του.
  3. Μεταφέρουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τινάζουμε με πινέλο το περιττό αλεύρι.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απλώνουμε στο μισό την πραλίνα, αφήνοντας ένα κενό περιμετρικά.
  5. Ακουμπάμε κατά τόπους από πάνω το τυρί κρέμα.
  6. Πασπαλίζουμε με φουντούκια και ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  7. Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη.
  8. Κλείνουμε το φύλλο, σκεπάζοντας τη σοκολατένια γέμιση με την υπόλοιπη ζύμη. Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας στο καλτσόνε το χαρακτηριστικό σχήμα μισοφέγγαρου.
  9. Με προσοχή για να μην τρυπήσουμε τη ζύμη, αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο καθαρό βούτυρο.
  10. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  11. Μεταφέρουμε το καλτσόνε σοκολάτας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει ελαφρώς.
  13. Το βγάζουμε σε ξύλο κοπής και το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
  14. Πασπαλίζουμε με λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε το καλτσόνε αμέσως, όσο ακόμη είναι ζεστό και τρέχει από την καρδιά του υγρή σοκολάτα.
Απόρρητο