Μία παραδοσιακή συνταγή για φανταστική καπαροσαλάτα Σύρου, για να την απολαύσετε με τα μεζεδάκια σας και σαν αλοιφή στο ψωμί...

Μία παραδοσιακή συνταγή για φανταστική καπαροσαλάτα Σύρου, για να την απολαύσετε με τα μεζεδάκια σας και σαν αλοιφή στο ψωμί σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
45

Για τη συριανή καπαροσαλάτα

  • 4 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί ή 4 βραστές πατάτες
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 150 γρ. κάπαρη Σύρου
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη συριανή καπαροσαλάτα

    Βρέχουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε ή αλέθουμε τις βραστές πατάτες αναλόγως.

    Βάζουμε στο μούλτι τη μισή κάπαρη, τα κρεμμυδάκια και το λάδι ώστε να γίνουν αλοιφή.

    Ανακατεύουμε με τις αλεσμένες πατάτες ή το ψωμί.

    Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με την υπόλοιπη κάπαρη.

    Αν θέλουμε περισσότερο ελαφριά τη γεύση, προσθέτουμε 1 έως 2 κουταλιές μαγιονέζα.

    Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κώστα Πρέκα που μας παραχώρησε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Σύρο.

    Μετά τη συριανή καπαροσαλάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φανταστική παραλλαγή:

    Ποια σαλάτα θα επιλέγατε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται