Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- Για να καραμελώσουν σωστά τα κρεμμύδια, διαλέγουμε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση.
- Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην πάρουν σχεδόν καθόλου χρώμα στην αρχή, ανακατεύοντάς τα τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Περίπου για 15΄.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
- Συνεχίσουμε το καραμέλωμα ανακατεύοντας τακτικά, για 10-15′ επιπλέον, μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
- Τότε, πασπαλίζουμε με 2-3 πρέζες ζάχαρη και συνεχίζουμε το καραμέλωμα ανακατεύοντας για 10′ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
- Να θυμάστε ότι, μπορεί να γίνονται εύκολα και γρήγορα τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά χαμηλή φωτιά και λίγη υπομονή για να καραμελώσουν σωστά χωρίς να μαυρίσουν, είναι απαραίτητη.
- Όταν λέμε καραμελώνουμε τα κρεμμύδια, σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν τον χρόνο τους και να έρθουν στη σωστή θερμοκρασία χωρίς να πάρουν χρώμα αλλά να αποβάλουν τα σάκχαρα τους.
- Ιδανικά για πίτσα, μπέργκερ, χότ ντόγκ, τάρτα και κρέας, αλλά και στη φάβα δίνουν νοστιμιά μοναδική!
- Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε έναν απλό πουρέ και να απογειώσετε το πιάτο σας.