Εκτέλεση
Για την εύκολη καρυδόπιτα με σοκολάτα, πρώτα χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7-8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα για την καρυδόπιτα, και ανακατεύουμε απαλά.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα.
Πασπαλίζουμε την σοκολατένια καρυδόπιτα με τριμμένα καρύδια.
Διαβάστε όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα την πιο αφράτη και ζουμερή σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα ή παραδοσιακή.