Καρυδόπιτα με σοκολάτα της Αργυρώς! Εύκολη συνταγή με σοκολάτα που θα τρελάνει κόσμο. Σιροπιαστή και πολύ σοκολατένια, με τέλειο γλάσο σοκολάτας για...

Καρυδόπιτα με σοκολάτα της Αργυρώς! Εύκολη συνταγή με σοκολάτα που θα τρελάνει κόσμο. Σιροπιαστή και πολύ σοκολατένια, με τέλειο γλάσο σοκολάτας για επικάλυψη. Φτιάξτε την και όλοι θα παραμιλούν!

Καρυδόπιτα με σοκολάτα από την Αργυρώ, ένας συνδυασμός κόλαση. Από την μία τα θρεπτικά καρύδια μαζί με το σιρόπιασμα και από την άλλη το γλάσο σοκολάτας από πάνω που τρελαίνει κόσμο. Η σοκολατένια καρυδόπιτα είναι η απόλαυση για το γιορτινό σας τραπέζι. Μία εναλλακτική συνταγή για γλυκό που γίνεται πολύ εύκολα. Οι λάτρεις της σοκολάτας, κι όχι μόνο, θα το αγαπήσουν από την πρώτη μπουκιά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη καρυδόπιτα με σοκολάτα

  • 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 52 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 30 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 7 μεγάλα αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. καρυδόψυχα
  • 50 γρ. σπορέλαιο
  • 125 σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας

    Χλιαρό σιρόπι, κρύα καρυδόπιτα

     

    Για τη καρυδόπιτα με σοκολάτα

    Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7 με 8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, και το μοσχοκάρυδο.

    Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.

    Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

    Προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.

    Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίγμα για την καρυδόπιτα, και ανακατεύουμε απαλά.

    Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ. και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Διαφήμιση

    Για το σιρόπι

    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4 με 5 λεπτά.

    Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.

    Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα.

    Πασπαλίζουμε την σοκολατένια καρυδόπιτα με τριμμένα καρύδια.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×