Για τη καρυδόπιτα με σοκολάτα
Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7 με 8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
Προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίγμα για την καρυδόπιτα, και ανακατεύουμε απαλά.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ. και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4 με 5 λεπτά.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα.
Πασπαλίζουμε την σοκολατένια καρυδόπιτα με τριμμένα καρύδια.