• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
21
  • Για τη βάση
  • 250 γραμ. digestive χωρίς ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • Για την κρέμα
  • 900 γραμ. μυζήθρα ανάλατη
  • 225 γραμ. βουτυρο 150 γραμ. στέβια
  • 150 γραμ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 6 κ.σ. κορν φλάουερ
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 6 αυγά
  • χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 150 γραμ. ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφαλλονίτικο cheesecake

    Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου.

    Αλέθουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη στέβια, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.

    Τα στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση.

    Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε τη στέβια, έναν έναν τους κρόκους και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 50′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Πασπαλίζουμε με λίγη στέβια και κανέλα.

    Αν σας άρεσε το κεφαλλονίτικο τσιζκέικ, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω τέλεια συνταγή για cheesecake

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται