Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τη φέτα.
- Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το γάλα.
- Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
- Από την ώρα που θα μπει όλο το αλεύρι στο μίγμα σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μίγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12εκ.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά.
- Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει η επιφάνειά του και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε ελέγχουμε με τη λάμα από ένα μαχαίρι.
- Όταν η λάμα από το μαχαίρι βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
- Αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.