Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση από ένα ταψί 24-26 εκ. ή φόρμα για κέικ δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε το κέικ στη μεσαία σκάρα του φούρνου.
ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα κρατάμε στην άκρη.
- Χτυπάμε μαζί σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά για 2′ μέχρι να κρεμώσουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο έτοιμο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
- Με λάμα από ένα μαχαίρι μπερδεύουμε τα δυο μίγματα, κάνοντας διαδρομές και μπλέκοντάς τα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σγάρα για περίπου 40′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαίρι από το κέντρο του.
- Μόλις το βγάλουμε, καυτό όπως είναι, περιχύνουμε με το βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.