Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με ένα μαχαίρι, καθαρίζουμε προσεκτικά τις ίνες από τις κολοκυθοκορφάδες. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
- Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια 5-6 εκ.
- Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας τον κίτρινο στήμονα. Τους πλένουμε με προσοχή.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες με τα λουλούδια τους, το κρεμμύδι, τις πατάτες, την ντομάτα, τα μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα και το δυόσμο.
- Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και το μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ανάλογα από το πόσο τρυφερές είναι οι κολοκυθοκορφάδες.
- Στο τέλος το φαγητό θα μείνει με το λάδι του και λίγους ζωμούς από τα λαχανικά.
- Το σερβίρουμε πάντα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας κάθε μερίδα με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
- Το συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί και, αν θέλουμε, με λίγο τυρί.
- Ευχαριστούμε την οικογένεια Θεοχάρη από το Αρχοντικό Ανυφαντή στη Ζάτουνα Αρκαδίας που την μοιράστηκε μαζί μας.