Εκτελεση
- Καθαρίζουμε προσεκτικά από τις ίνες τους με ένα μαχαίρι .
- Τις πλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες με τα λουλούδια τους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια , τις πατάτες κομμένες στη μέση, τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και το χοντροκομμένο δυόσμο.
- Τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ανάλογα με το πόσο τρυφερές είναι .
- Στο τέλος το φαγητό είναι σαν λαδερό με ζουμάκια.
- Σερβίρεται σε βαθιά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
- Προαιρετικά τις πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
- Εναλλακτικά βάλτε τρίμματα φέτας.