• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
1
  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες μαζί με τα λουλούδια τους
  • 4 τρυφερά κολοκυθάκια
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 Μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ξερή μυζήθρα (προαιρετικά)
  • Λίγο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

     

    • Καθαρίζουμε προσεκτικά  από τις ίνες τους με ένα μαχαίρι .
    • Τις πλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες με τα λουλούδια τους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια , τις πατάτες κομμένες στη μέση, τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και το χοντροκομμένο δυόσμο.
    • Τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
    • Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ανάλογα με το πόσο τρυφερές είναι .
    • Στο τέλος το φαγητό είναι σαν λαδερό με ζουμάκια.
    • Σερβίρεται σε βαθιά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
    • Προαιρετικά τις πασπαλίζουμε  με μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
    • Εναλλακτικά βάλτε τρίμματα φέτας.
    Ευχαριστούμε την οικογένεια Θεοχάρη από το Αρχοντικό Ανυφαντή στη Ζάτουνα Αρκαδίας που την μοιράστηκε μαζί μας τ
    Το ελληνικό τραπέζι το καλοκαίρι τους έχει, με πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Μη χάσετε την ευκαιρία να τους απολαύσετε, θα με θυμηθείτε!
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται