Οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι κορυφές της κολοκυθιάς και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα μαζί με κολοκυθοανθούς. Εύκολη υγιεινή παραδοσιακή συνταγή από...

Οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι κορυφές της κολοκυθιάς και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα μαζί με κολοκυθοανθούς. Εύκολη υγιεινή παραδοσιακή συνταγή από την Πελοπόννησο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
2

Για τους κολοκυθοκορφάδες

  • 1 kg κολοκυθοκορφάδες μαζί με τα λουλούδια τους
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε καρέ
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Με ένα μαχαίρι, καθαρίζουμε προσεκτικά τις ίνες από τις κολοκυθοκορφάδες. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.

    Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια 5-6 εκ.

    Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας τον κίτρινο στήμονα. Τους πλένουμε με προσοχή.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες με τα λουλούδια τους, το κρεμμύδι, τις πατάτες, την ντομάτα, τα μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα και το δυόσμο.

    Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό.

    Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και το μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.

    Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ανάλογα από το πόσο τρυφερές είναι οι κολοκυθοκορφάδες.

    Στο τέλος το φαγητό θα μείνει με το λάδι του και λίγους ζωμούς από τα λαχανικά.

    Το σερβίρουμε πάντα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας κάθε μερίδα με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

    Το συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί και, αν θέλουμε, με λίγο τυρί.

    Ευχαριστούμε την οικογένεια Θεοχάρη από το Αρχοντικό Ανυφαντή στη Ζάτουνα Αρκαδίας που την μοιράστηκε μαζί μας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται