Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο από την Αργυρώ. Παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά. Γίνονται κυρίως με κιμά και ρύζι, ενώ η σάλτσα αυγολέμονο απογειώνει την συνταγή.

Εύκολη
0:50

5

20 λεπτά

30 λεπτά

κολοκυθάκια αυγολέμενο - κολοκυθάκια - κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο - κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά - κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο - κολοκυθάκια με κιμά - κολοκυθάκια γεμιστά αργυρώ - κολοκυθάκια αυγολέμονο με κιμά - κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά αυγολέμονο στο φούρνο αργυρώ - kolokithakia gemista -κολοκυθάκια γεμιστά της γιαγιάς - κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι - κολοκυθάκια γεμιστά στη γάστρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Προτιμάμε χοντρά η στρογγυλά κολοκύθια γιατί είναι ιδανικά για γέμισμα.
  2. Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται στην κατσαρόλα.
  3. Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.
  4. Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄- 4΄.
  2. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα τους, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄- 3΄.
  3. Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε 3-4’ μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση και ανακατεύουμε καλά.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

  1. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.
  2. Σκεπάζουμε τα κολοκυθάκια με τη φέτα-καπάκι.
  3. Τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.
  5. Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι, τα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25’ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  1. Χαμηλώνουμε τελείως την εστία να κοπεί ο βρασμός να μην κοχλάζει το φαγητό.
  2. Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και το αραιώνουμε ρίχνοντας σταδιακά λίγο ζωμό από το φαγητό.
  3. Περιχύνουμε τα υλικά, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.
  4. Αν θέλετε να γίνει πηχτό σαν κρέμα, διαλύστε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και προσθέστε προσθέστε το στο αυγό, συνεχίστε την διαδικασία.
  5. Περιχύστε το φαγητό και αφήστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει χωρίς να έρθει σε σημείο βρασμού.
  6. Αποσύρουμε από την εστία.
  7. Αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο το φαγητό για 10’ και σερβίρουμε.
Απόρρητο