Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βγάζουμε νωρίτερα το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά.
- Το μεταφέρουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε στο ταψί το ζωμό κότας και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για μία ώρα.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια τα μανιτάρια και, αν θέλουμε, λίγα φύλλα φασκόμηλου και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα το κοτόπουλο και να πυκνώσει η σάλτσα του.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.