Κοτοσαλάτα με τραγανά τσιπς γλυκιάς πάπρικας

Εύκολη κοτοσαλάτα με πατάτες και μαγιονέζα light, σερβιρισμένη με τραγανά τσιπς πίτας με πάπρικα.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

ευκολη κοτοσαλατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ, αφήνοντας λίγες αγριάδες για υφή. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε να ρουφήξουν γεύσεις και αρώματα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κοτοσαλάτα να παγώσει στο ψυγείο.

TΣΙΠΣ ΠΙΤΑΣ

  1. Ανοίγουμε τις πίτες από τη συσκευασία ή, αν έχουμε χρόνο και διάθεση, φτιάχνουμε σπιτικές αραβικές πίτες. Τις κόβουμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και ανοίγουμε τη μέση κάθε κομματιού (είναι διπλή).
  2. Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια πίτας και τα τηγανίζουμε σε βαθύ λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά.
  3. Αμέσως τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  4. Όσο είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
  5. Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε μπολ, συνοδεύοντας με μπόλικα τσιπς τραγανής πίτας.

Tips

  • Μην αφήσετε τις πίτες να ροδίσουν πολύ στο λάδι, καθώς συνεχίζουν να ψήνονται για 1–2 λεπτά μετά την αφαίρεσή τους και μπορεί να σκουρύνουν υπερβολικά. Ανοιχτόχρωμες και τραγανές είναι οι πιο απολαυστικές.
  • Αν περισσέψουν, φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο — παραμένουν τραγανές για αρκετές ημέρες.
Απόρρητο