Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΣΙΠΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΣΙΠΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Bράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν για την κοτοσαλάτα με πατάτες.
- Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ, να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο οι πατάτες είναι ζεστές ώστε να ρουφήξουν γεύσεις κι αρώματα.
- Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο την κοτοσαλάτα με μαγιονέζα light.
- Ανοίγουμε τις πίτες από τη συσκευασία. Αν έχουμε χρόνο και κέφι μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικές αραβικές πίτες.
- Τις κόβουμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Τις ανοίγουμε στη μέση (είναι διπλή σε κάθε κομμάτι)
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια πίτας και κάνουμε βαθύ τηγάνισμα για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσώσουν.
- Αμέσως τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Όσο είναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
- Σερβίρουμε την δροσερή κοτοσαλάτα διαίτης σε μπολ με μπόλικα τσιπς τραγανής πίτας με πάπρικα.
- Μην αφήσετε τις πίτες να ροδίσουν πολύ στο λάδι γιατί αφού τις βγάλετε συνεχίζουν να ψήνονται για 1′-2′ με την θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει με αποτέλεσμα να σκουρύνουν πολύ.
- Ανοιχτόχρωμες και τραγανές είναι απολαυστικές. Αν περισσέψουν, πράγμα απίθανο, τις φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανές για αρκετές ημέρες.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ