Για το κουνουπίδι γιαχνί
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄.
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Θα φτιάξουμε το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί σε πλασοτέ κατσαρόλα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄).
Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον.
Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια.
Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.
Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.
Αν επιλέξετε να το σερβίρετε με ρύζι, δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό πιλάφι.