Κρέμα σοκολάτα

Κρέμα σοκολάτας από την Αργυρώ. Μια συνταγή με κορν φλάουρ και κουβερτούρα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Η πιο διάσημη κρέμα για τούρτες και γλυκά ψυγείου, έτοιμη σε 5' λεπτά. Φτιάξτε την για κάθε περίσταση γιατί έχει σίγουρη επιτυχία. Απλή αλλά πεντανόστιμη, δίνει την γλυκύτητα που θες!

4

10 λεπτά

5 λεπτά

κρέμα σοκολάτα - κρέμα σοκολάτας - κρέμα σοκολάτας με κουβερτούρα - κρέμα πατισερί σοκολάτα - κρέμα σοκολάτα με κακάο - εύκολη κρέμα σοκολάτας για τούρτα - κρέμα με κορν φλάουρ - κρέμα σοκολάτας για προφιτερόλ - γλυκό - γλυκά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα.
  5. Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα, κρόκων, κορν φλάουρ, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 2΄ μέχρι να δέσει.
  7. Μόλις πάρει βράση η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά.
  8. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε να λιώσει.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας σε 4 μπολ ή μικρά πιάτα.
  10. Η κρέμα σοκολάτας σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
  11. Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για γάλα φρέσκο να χρησιμοποιήσετε σοκολατούχο. Σε αυτή την περίπτωση παραλείψτε τη ζάχαρη ή δοκιμάστε την και προσθέστε ελάχιστη κατά βούληση.
  2. Μπορείτε αφού βράσει και δέσει στην κατσαρόλα, να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος και να αραιώσετε αρκετά την υφή της ώστε να περιχύσετε με την ρευστή κρέμα σοκολάτας κάποιο γλυκό.
  3. Προσθέστε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ανάλογα την επιθυμία σας.
  4. Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην κάνει κρούστα.
  5. Μπορείτε να την χρησιμοπιήσετε σαν γέμιση σε πολλές προτάσεις με κρέμα σοκολάτας.
Απόρρητο