• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1.200 γραμ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
  • θρυμματισμένo
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένo
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το λάδι βασιλικού
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη ρόκα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρύα ντοµατόσουπα

    Για το λάδι βασιλικού

    Φτιάχνουμε πρώτα το λάδι βασιλικού που θα χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε την κρύα ντοματόσουπα.

    Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βασιλικό και τη ρόκα. Αλατοπιπερώνουμε. Τα πολτοποιούμε, τα σουρώνουμε  και κρατάμε το ελαιόλαδο.

    Για την κρύα ντοματόσουπα βελουτέ

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10΄, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε με τη ράβδο στο μπλέντερ.

    Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό, το σκόρδο και το ψωμί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄, μέχρι να κρεμώσει και να πυκνώσει η σούπα.

    Ανακατεύουμε συχνά, να λιώσει το ψωμί. Προσοχή: η φωτιά να είναι μέτρια γιατί πιάνει η σούπα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.

    Μοιράζουμε τη ντοματόσουπα σε 6 βαθιά πιάτα. Προσθέτουμε τρίμματα φέτας και περιχύνουμε το πράσινο λάδι βασιλικού. Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα. Όχι καυτή!

    Αν σας άρεσε αυτή η κρύα ντοματόσουπα βελουτέ, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×