Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
1Η ΕΚΔΟΧΗ: ΤΟ ΑΠΑΛΟ
- Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα τους και τα καθαρίζουμε από τυχόν κιτρινισμένα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Βράζουμε 1/2 λίτρο νερό και 1 φλιτζάνι ξίδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, τα ρίχνουμε και τα ζεματίζουμε για 1΄.
- Τα βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε το ξίδι και το νερό να κρυώσουν καλά.
- Γεμίζουμε τα βάζα με το ζεματισμένο κρίταμο. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κ.σ. αλάτι (ανθός αλατιού) και συμπληρώνουμε με το κρύο πλέον ξιδόνερο.
- Το διατηρούμε για πολύ καιρό στο ψυγείο μας.
2Η ΕΚΔΟΧΗ: ΔΥΝΑΤΟ
- Τα πλένουμε πολύ καλά. Σε κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και τα ζεματάμε ίσα που να πάρουν βράση.
- Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα βάζουμε σε βάζο και τα καλύπτουμε με ξίδι.
- Το φυλάμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε καλά από το ξίδι. Γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο και το φυλάμε στο ψυγείο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ