Κριτσίνια πολύσπορα με ντιπ γιαουρτιού

Σπιτικά πολύσπορα κριτσίνια με ντιπ γιαουρτιού και μυρωδικά. Εύκολα, υγιεινά και γεμάτα γεύση.

Εύκολη
0:30

24 τεμάχια

10 λεπτά

20 λεπτά

κριτσινια πολυσπορα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί πλήρως. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύεται και σχηματίσει μπάλα, είναι έτοιμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα — η υφή της πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και ελαφρώς λαδερή.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  4. Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Πλάθουμε κομμάτια ζύμης περίπου 20 γραμμαρίων το καθένα και τους δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Τα κόβουμε σε μήκος περίπου 10 εκ.
  6. Ανακατεύουμε τους σπόρους και το σουσάμι και τους απλώνουμε στον πάγκο.
  7. Κυλάμε κάθε πολύσπορο κριτσίνι πάνω στους σπόρους, πιέζοντας απαλά ώστε να κολλήσουν καλά στην επιφάνειά τους.
  8. Τα Τοποθετούμε στα ταψιά, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε.

ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το τυρί, το ελαιόλαδο και το μισό από το ζάαταρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει ελαφρώς.
  3. Μόλις κρυώσει, το απλώνουμε με κουτάλι σε μια πιατέλα, δημιουργώντας ελαφριές “λακουβίτσες” στην επιφάνεια.
  4. Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ζάαταρ.
  5. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, πιτάκια ή τραγανά λαχανικά.

Ζαατάρ, είναι ένα Λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών για κρέατα, ζύμες και σάλτσες. Αποτελείται από θυμάρι αποξηραμένο, σουμάκ, καβουρδισμένο και αλεσμένο σουσάμι και αλάτι. Το βρίσκετε σε παραλλαγές σε κατάστημα μπαχαρικών.

Απόρρητο