• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
83
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή μισό μισό ελαιόλαδο-σουσαμέλαιο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1φλ. χαρουπάλευρο
  • 2 φλ. αλεύρι βρώμης ή κριθάρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι αναποφλοίωτο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το κρασί και το αλάτι.

    Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

    Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι και ανακατεύουμε.

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη για τα κριτσίνια με χαρουπάλευρο.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′.

    Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.

    Συνδυάστε τα νηστίσιμα κριτσίνια χαρουπάλευρου, με την αυθεντική μεξικάνικη συνταγή του γουακαμόλε για ένα πεντανόστιμο υγιεινό σνακ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται