Εκτέλεση
Για τα σαντουιτσάκια με πιπεριές Φλωρίνης
Αν πάρουμε πιπεριές εμπορίου τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν τελείως.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες, τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε σπόρους ή μεμβράνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τις φέτες του τοστ στον πάγκο μας.
Αλείφουμε τις 5 φέτες με πάστα ελιάς και τις άλλες 5 με μια γενναία στρώση μείγμα τυριού.
Απλώνουμε επάνω πιπεριές, ώστε να καλυφθεί τελείως το τυρί.
Καλύπτουμε με τις φέτες αλειμμένες με ελιά.
Πατάμε να ενωθούν. Κόβουμε στη μέση και κάθε κομμάτι σε 3 μικρότερα (μπουκιές).
Για τα σαντουιτσάκια με πικάντικη αυγοσαλάτα
Βράζουμε τα αυγά για 10΄.
Αφού κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε τις 5 φέτες ψωμί. Γεμίζουμε με την αυγοσαλάτα. Καλύπτουμε με τις άλλες 5 φέτες ψωμί.
Πατάμε ελαφρά να ενωθούν. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση το κάθε σάντουιτς.
Έπειτα κάθε μισό κομμάτι το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.
Κάθε σάντουιτς μας δίνει 6 μίνι σάντουιτς.
Για τα σαντουιτσάκια με αγγούρι και τόνο
Βάζουμε τις φέτες αγγούρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Αφήνουμε να σταθούν, να ιδρώσουν, για 10΄-15΄.
Καλύπτουμε με απορροφητικό χαρτί ταμπονάροντάς τα να στεγνώσουν καλά.
Σε μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, τον άνηθο και τον τόνο.
Τρίβουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τις φέτες ψωμί στον πάγκο.
Ισομοιράζουμε το βούτυρο σε όλες τις φέτες και αλείφουμε.
Καλύπτουμε τις 5 φέτες με αγγούρι. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες.
Κόβουμε κάθε σάντουιτς στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 3 μικρότερα κομμάτια. Κάθε σάντουιτς μας δίνει 6 κομμάτια.
Όλα τα σάντουιτς μπορούν να μείνουν μία μέρα στο ψυγείο καλά σκεπασμένα.