Λάχανο τουρσί πολίτικο
Για το λάχανο τουρσί πολίτικο, πρώτα βράζουμε 3 φλ νερό.
Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και το βάζουμε σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την πιπεριά κομμένη στη μέση ή σε φέτες.
Περιμένουμε να βράσει το νερό.
Σε βάζο με καπάκι, βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιναπόσπορο και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και ανακινούμε το βάζο.
Μόλις βράσει το νερό περιχύνουμε με το καυτό νερό το λάχανο στο σουρωτήρι.
Αφήνουμε να στραγγίσει καλά το λάχανο. Το βάζουμε όλο μέσα στο βάζο με το ξύδι.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το λάχανο τουρσί πολίτικο, δηλ σκόρδο, σέλινο και ρόδι.
Σφραγίζουμε το βάζο και ανακινούμε
Αφήνουμε να σταθεί για 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Στραγγίζουμε το μισό από το κόκκινο τουρσί και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε την πολίτικη σαλάτα, λάχανο καρότο σαλάτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.
Εναλλακτικά, ραντίζουμε το γρήγορο τουρσί με λίγο ελαιόλαδο και το σερβίρουμε με όσπρια.
Το λάχανο τουρσί που μένει, διατηρείται στο ψυγείο σφραγισμένο για 2-3 ημέρες.
Χρησιμοποιούμε το γρήγορο τουρσί σε πολίτικη σαλάτα, burger, sandwich και όπου σας αρέσει.