Ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Ρόδο, που φτιάχνεται συνήθως το Πάσχα.

Ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Ρόδο, που φτιάχνεται συνήθως το Πάσχα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες & 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη Λακάνη Ρόδου

  • 2 κ. κατσίκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 300 γρ. τραχανά Ρόδου
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξύλα κανέλας
  • 2 κ.σ. κύμινο (μακριά μυρωδιά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μουλιάζουμε τα ρεβύθια.

    Για τη λακάνη Ρόδου

    Μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια στο νερό από την προηγούμενη μέρα.

    Βάζουμε το κατσίκι στο πήλινο σκεύος (λακάνη), προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τον τραχανά ,τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6΄μέχρι να μαραθούν.

    Τα ρίχνουμε με το λάδι μέσα στο πήλινο με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος.

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 45΄, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2,5 ώρες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×