Για τη λακάνη Ρόδου
Μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια στο νερό από την προηγούμενη μέρα.
Βάζουμε το κατσίκι στο πήλινο σκεύος (λακάνη), προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τον τραχανά ,τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6΄μέχρι να μαραθούν.
Τα ρίχνουμε με το λάδι μέσα στο πήλινο με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 45΄, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2,5 ώρες.