Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια και τοποθετούμε τους σπόρους σε ένα γυάλινο δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας.
- Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 20-25 ημέρες, ανακινώντας το τακτικά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, σουρώνουμε το λικέρ με διπλό τουλπάνι και το μεταφέρουμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια.
- Το λικέρ ροδιού σερβίρεται παραδοσιακά σε μικρά ποτήρια λικέρ, σκέτο ή ελαφρώς δροσερό.
- Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορούμε να το σερβίρουμε με παγάκια, σπόρους ροδιού και φέτες λάιμ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και αρωματικό ποτό.
- Ταιριάζει υπέροχα ως απεριτίφ ή digestif μετά το φαγητό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για κοκτέιλ με τόνικ, prosecco ή σόδα..
Tips
- Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη στο λικέρ, ώστε να αποκτήσει πιο βαθύ ρόδινο χρώμα.









