Λικέρ ρόδι

Το λικέρ ρόδι είναι μια δροσιστική και αρωματική επιλογή που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι. Με απλά υλικά, όπως τσίπουρο, κονιάκ και χωρίς βράσιμο.

Εύκολη
0:20

1.5 - lt

20 λεπτά

Λικέρ ρόδι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια και τοποθετούμε τους σπόρους σε ένα γυάλινο δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας.
  3. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 20-25 ημέρες, ανακινώντας το τακτικά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το λικέρ με διπλό τουλπάνι και το μεταφέρουμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια.
  5. Το λικέρ ροδιού σερβίρεται παραδοσιακά σε μικρά ποτήρια λικέρ, σκέτο ή ελαφρώς δροσερό.
  6. Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορούμε να το σερβίρουμε με παγάκια, σπόρους ροδιού και φέτες λάιμ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και αρωματικό ποτό.
  7. Ταιριάζει υπέροχα ως απεριτίφ ή digestif μετά το φαγητό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για κοκτέιλ με τόνικ, prosecco ή σόδα..

Tips

  • Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη στο λικέρ, ώστε να αποκτήσει πιο βαθύ ρόδινο χρώμα.
Απόρρητο