Λυχναράκια

Μια αυθεντική νησιώτικη συνταγή για τυροπιτάκια αφράτα και εύκολα με γιαούρτι.

Εύκολη
1:25

70 - τεμ.

1 ώρα

25 λεπτά

λυχναρακια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. αλεύρι και θα το προσθέσουμε κατά το ζύμωμα.
  3. Μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα-τρίβουμε το μίγμα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  4. Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη.
  5. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει.
  6. Ζυμώνουμε και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη.
  7. Την αφήνουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  8. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
  9. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια.
  10. Ανοίγουμε τα κομμάτια σε λεπτό φύλλο πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
  11. Αν έχετε μηχανή για φύλλο ακόμα καλύτερα.
  12. Με κουπ πατ ή με ροδάκι, κόβουμε δίσκους ζύμης διαμέτρου 10 εκ..
  13. Σε κάθε φύλλο ακουμπάμε στο κέντρο 1 κ.γλ. γέμιση.
  14. Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά τσιμπώντας τα, με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Φυλακίζουμε μέσα τη γέμιση δημιουργώντας τοιχώματα.
  15. Αραδιάζουμε τα λυχναράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  16. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  17. Ψήνουμε  στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
  18. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Απόρρητο