• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φλ. νεσεστέ
  • 4½ φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2-3 φρέσκα νεραντζόφυλλα
  • Για το σερβίρισμα
  • καρύδι χοντροκομμένο
  • κανέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαεριά (Κώς)

    Για τη μαεριά, το παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό από την Κω, χρειάζεστε λίγα απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο.

    Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το νισεστέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά πριν μπει στη φωτιά για να λιώσει καλά ο νισεστές.

    Ανάβουμε τη φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει, να δέσει και να πήξει η βελούδινη κρέμα. Στο τέλος του βρασμού, αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, ρίχνουμε το ούζο και τα νεραντζόφυλλα για να πάρει το άρωμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.

    Αδειάζουμε σε μία πιατέλα τη μαεριά όσο είναι ζεστή αφαιρώντας τα νεραντζόφυλλα. Όσο είναι ζεστή πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε τη Μαεριά σε κομμάτια μπακλαβαδωτά.

    μαεριά παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό συνταγή Κως αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Χρύσα και την ευχαριστούμε πολύ.

    Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ. Και αν θέλετε περισσότερες νόστιμες παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

    Αν σας άρεσε η μαεριά, το παραδοσιακό αυτό νηστίσιμο γλυκό, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή από την Κω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται