Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το πόδι μανιταριών.
- Η γέμιση
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Το αφαιρούμε.
- Δεν θα το βάλουμε στη γέμιση, θέλουμε μόνο την πλούσια γεύση του.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπασμένο σκόρδο στο ίδιο τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 1΄ και αφαιρούμε το σκόρδο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Πρέπει να είναι στεγνή.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρουμε 1΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το τυρί και το μαϊντανό καθώς και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε κατά βούληση.
- Το τυρί είναι νόστιμο και δεν χρειάζεται έξτρα αλάτι.
- Γέμισμα
- Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη σε όλα.
- Στο ταψί
- Τα βάζουμε σε λαδωμένο ή αντικολλητικό ταψί.
- Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20΄.
- Το τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.
-
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Μανιτάρια στο φούρνο