Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε αρωματικά μανταρίνια χιώτικα κατά προτίμηση.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι σε μικρή κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 2′.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αν θέλετε, σουρώστε το σιρόπι για μην φαίνεται το ξύσμα. Εγώ προσωπικά το αφήνω μέσα.
- Στύβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε το χυμό. Αν θέλετε σουρώστε το χυμό για πιο διάφανο αποτέλεσμα.
- Ενώνουμε το κρύο σιρόπι με τον φρέσκο χυμό μανταρίνι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι, στο ψυγείο για 1 μήνα ή στην κατάψυξη για 4 μήνες.
- Σερβίρουμε βάζοντας 1 μέρος σπιτική μανταρινάδα συμπυκνωμένη με 1½ μέρος κρύο νερό απλό ή ανθρακούχο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παγάκια.