Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

Μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο. Ψήστε το στη σχάρα ή στο φούρνο. Η μαρινάδα θα το κάνει μαλακό και πεντανόστιμο. Ιδανικό για κυριακάτικα μπάρμπεκιου.

6

5 λεπτά

25 λεπτά

κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

Εξοπλισμός

Γκριλιέρα

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

  1. Aπλώνουμε πρώτα τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν.
  2. Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  3. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
  4. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος.
  5. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  6. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν.
  7. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
  8. Το γλυκόξινο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.
Απόρρητο