Μαριναρισµένος σολοµός της Αργυρώς

Φτιάξτε μπόλικο σολωμό μαρινάτο, συντηρείται τέλεια μέσα σε λάδι στο ψυγείο σας! Ένα γευστικό και εξαιρετικά υγιεινό ορεκτικό

Δύσκολη
0:15

5

15 λεπτά

μαριναρισμένος σολομός

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣµΕΝΟ ΣΟΛΟµΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣµΕΝΟ ΣΟΛΟµΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣµΕΝΟ ΣΟΛΟµΟ

  1. Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά.
  3. Ο μαριναρισμένος σολομός χρειάζεται να μείνει σκεπασμένος  με μεμβράνη και στο ψυγείο για 24 ώρες.
  4. Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό.
  5. Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα.
  6. Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη.
  7. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.
  8. Σερβίρουμε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζουμε σε πράσινες σαλάτες.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Γαύρος μαρινάτος

Απόρρητο