Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΜΗΛΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΜΗΛΟ
Εκτέλεση
- Τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα, χωρίς χτυπήματα (γερά).
- Τα πλένουμε καλά.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπουκιές.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε µε 3/4 φλ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε (σε χαμηλή φωτιά) από την ώρα που θα πάρει βράση για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα και να λιώσουν.
- Μετράμε τότε το μείγμα των φρούτων. Όσα φλιτζάνια είναι τα φρούτα τόσα φλιτζάνια ζάχαρη συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα (την πούλπα πλέον) µε τη ζάχαρη, να λιώσει.
- Βράζουμε τη μαρµελάδα σε μέτρια φωτιά, από την ώρα που θα πάρει βράση για 15΄-20΄.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να βράσει για 1΄-2΄.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα ζεστά µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω (να ξεχειλίζει).
- Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο (το καπάκι να ακουμπά στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά.
- Τα φυλάμε στο ντουλάπι µας.
- Όταν ανοίξουμε το βάζο µε τη μαρµελάδα, το συντηρούμε στο ψυγείο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ