Μαρμελάδα βανίλια με μήλο

Μαρμελάδα βανίλια με μήλο, ένας υπέροχος συνδυασμός! Η βανίλια δίνει το ροδί χρώμα, το μήλο προσφέρει άρωμα και υπέροχη υφή.

Εύκολη
0:50

10 λεπτά

40 λεπτά

μαρμελαδα βανιλια - μαρμελάδα βανίλια

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα και γερά, χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε καλά.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπουκιές.
  3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
  4. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες (δαμάσκηνα) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  5. Περιχύνουμε µε 3/4 φλ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα και να λιώσουν.
  6. Μετράμε την πούλπα (το μείγμα των φρούτων). Όσα φλιτζάνια είναι, τόσα φλιτζάνια ζάχαρη προσθέτουμε.
  7. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  8. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά, 15–20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει ξανά βράση, μέχρι να δέσει.
  9. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 1–2 λεπτά ακόμα.
  10. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα ζεστά µε την καυτή μαρµελάδα βανίλια μέχρι πάνω (να ξεχειλίζει).
  11. Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο (το καπάκι να ακουμπά στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά.
  12. Τα φυλάμε στο ντουλάπι µας.
  13. Όταν ανοίξουμε το βάζο µε τη μαρµελάδα, το συντηρούμε στο ψυγείο.
Απόρρητο