Μarzipan – Αμυγδαλόπαστα

Σπιτική αμυγδαλόπαστα, γνωστή και ως μάρτσιπαν, χωρίς αυγό χρησιμοποιείται για επικάλυψη σε τούρτες και κέικ, ή για γέμιση σε γλυκά και σοκολατάκια

Μεσαία
0:10

1 - ρολό

5 λεπτά

5 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ MARZIPAN

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ MARZIPAN

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα με την ζάχαρη και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό να γίνει ζύμη.
  3. Πλάθουμε σε ρολό σαν λουκάνικο και συντηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 2 με 3 ημέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  4. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μπλέντερ για την πάστα αμυγδάλου, κρόκο αυγού και λίγο μαλακό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
  5. Ενίοτε το marzipan το αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα ή σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου δίνοντας του πιο έντονη γεύση.
  6. Χρησιμοποιήστε την σπιτική πάστα αμυγδάλου, γνωστή και ως μάρτσιπαν σε γλυκές συνταγές όπως η τάρτα φρούτων με κρέμα αμυγδάλου.
Απόρρητο