Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ MARZIPAN
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ MARZIPAN
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα με την ζάχαρη και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό να γίνει ζύμη.
- Πλάθουμε σε ρολό σαν λουκάνικο και συντηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 2 με 3 ημέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μπλέντερ για την πάστα αμυγδάλου, κρόκο αυγού και λίγο μαλακό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
- Ενίοτε το marzipan το αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα ή σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου δίνοντας του πιο έντονη γεύση.
- Χρησιμοποιήστε την σπιτική πάστα αμυγδάλου, γνωστή και ως μάρτσιπαν σε γλυκές συνταγές όπως η τάρτα φρούτων με κρέμα αμυγδάλου.