Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε μικρές τσακώνικες μελιτζάνες.
- Τις πλένουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, το νερό και το αλάτι.
- Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και σιγοβράζουμε 4-5 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και βάζουμε επάνω στο σουρωτήρι βάρος για να αποβάλουν τα περισσότερα υγρά τους.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το πιπέρι, τις πιπερίτσες, τα μυρωδικά και το σκόρδο.
- Σε αποστειρωμένο βάζο, στήνουμε όρθιες τις μελιτζάνες και περιχύνουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα. Τρώγονται μετά από 2 ημέρες.
Tips
- Επιλέξτε να φτιάξετε τουρσί µε λαχανικά της εποχής.