Μήλα ψητά στο φούρνο

Ψητά μήλα στο φούρνο, γεμιστά με σταφίδες και καρύδια. Η ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα μετατρέπεται σε σιρόπι με άρωμα μήλου.

Εύκολη
0:40

4 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

Μήλα ψητά στο φούρνο γεμιστά με σταφίδες

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  3. Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.
  4. Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο.
  5. Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.
  6. Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
  7. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.
  8. Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
  9. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
  10. Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.

Tips

  • Αν αρχίσουν γρήγορα να παίρνουν χρώμα, τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
  • Τα ψητά μήλα πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Να κρατήσουν το σχήμα τους για να σερβιριστούν ολόκληρα.
  • Για να καθαρίσετε εύκολα το ταψί μουλιάστε το με βραστό νερό.
Απόρρητο