Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24×30 εκατοστά.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά να γίνει παχύρρευστο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά.
- Με σύρμα αναμειγνύουμε τα υλικά να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα μήλα.
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη .
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί το μίγμα και κουταλιά κουτάλια αφήνουμε το μίγμα βούτυρο – ζάχαρη – κανέλα.
- Με ένα σουβλί ή οδοντογλυφίδα μπλέκουμε τα δυο μίγματα σχηματίζοντας 8άρια.
ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα από το μαχαίρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και το τυρί κρέμα.
- Περιχύνουμε την κρέμα στο ζεστό γλυκό. Αφήνουμε να ποτίσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.