Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω-γύρω.
- Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά σας αρέσουν. Ταιριάζει πολύ ο αρακάς και τα στρογγυλά φασολάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού για το μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.
- Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, να σταθεί για 10 λεπτά και να πέσει η θερμοκρασία του για να μπορέσουμε να προσθέσουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Περιχύνουμε το μοσχάρι κατσαρόλας με τη σως γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε ελαφρά την κρεμώδη σάλτσα του φαγητού ώστε να λιώσει ομοιόμορφα το γιαούρτι και να μετατραπεί σε μία κρεμώδη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
Tips
- Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό! Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά.