Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και σως γιαουρτιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά σαν κανένα άλλο! Τη δοκίμασα στη Λάρισα...

Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και σως γιαουρτιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά σαν κανένα άλλο! Τη δοκίμασα στη Λάρισα στο «Το μαγειρείο της γιαγιάς», και ξετρελάθηκα

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
104

Για το μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά

  • 1½ kg μοσχάρι (ελιά) κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε καρέ)
  • 2 πιπεριές κόκκινες (κομμένες σε καρέ)
  • 1 καρότο (κομμένο σε μικρά καρέ)
  • 1 φλ. λευκό κρασί (ξηρό)
  • 1/2 kg ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 2 καυτερές πιπεριές (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.γ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 1 κ.γ. δυόσμος (αποξηραμένος)

Για τη σως γιαουρτιού

  • 500 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 1/2 κ.γ. δυόσμος (αποξηραμένος)
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχαράκι

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας.

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω-γύρω για το μοσχάρι κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.

    Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά σας αρέσουν. Ταιριάζει πολύ ο αρακάς και τα στρογγυλά φασολάκια. 

    Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού για το μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά.

    Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό! Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.

    Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, να σταθεί για 10 λεπτά και να πέσει η θερμοκρασία του για να μπορέσουμε να προσθέσουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.

    Για τη σως γιαουρτιού

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Περιχύνουμε το μοσχάρι κατσαρόλας με τη σως γιαουρτιού.

    Ανακατεύουμε ελαφρά την κρεμώδη σάλτσα του φαγητού ώστε να λιώσει ομοιόμορφα το γιαούρτι και να μετατραπεί σε μία κρεμώδη σάλτσα.

    Σερβίρουμε με ρύζι.

    Μάθε ποιό κομμάτι είναι κατάλληλο ανάλογα τη συνταγή

    Βίντεο

    Mε τι συνοδεύεις το μοσχαράκι σου;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται