Για το μοσχαράκι
Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας.
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω-γύρω για το μοσχάρι κατσαρόλας.
Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά σας αρέσουν. Ταιριάζει πολύ ο αρακάς και τα στρογγυλά φασολάκια.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού για το μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, να σταθεί για 10 λεπτά και να πέσει η θερμοκρασία του για να μπορέσουμε να προσθέσουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
Για τη σως γιαουρτιού
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Περιχύνουμε το μοσχάρι κατσαρόλας με τη σως γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε ελαφρά την κρεμώδη σάλτσα του φαγητού ώστε να λιώσει ομοιόμορφα το γιαούρτι και να μετατραπεί σε μία κρεμώδη σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Μάθε ποιό κομμάτι είναι κατάλληλο ανάλογα τη συνταγή